Известие

Collapse
No announcement yet.

Ангренажен ремък - 146 1.9 JTD- профил на зъби

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ангренажен ремък - 146 1.9 JTD- профил на зъби

Колеги, правило ли ви е впечатление, че едни прозиводители правят ангр. ремъци с трапецовиден профил на зъба /dayco/, а други с объл / bosch/. И на фиата на времето, а сега и на JTD - то ми се случи да сваля ангренажен ремък с
    трапецовиден зъб и да сложа, същия , само че с объл. Според вас напълно ли се заменят?

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 09:57.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
      Напълно взаимозаменяеми са, но тези с объл профил на зъба имат редица предимства пред тези с трапецовиден. При еднакви материали и работни условия по-важните от тях са:

1. По-висока износоустойчивост.
      2. По-голямо съпротивление на срязване.
      3. По-ниска себестойност /което за съжаление не означава и по-ниска цена/.
      Бях останал с впечатлението, че трапеца е по- усилен... А това , че са заменяеми е добре, че се бях позамислил нещо

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
        Напълно взаимозаменяеми са, но тези с объл профил на зъба имат редица предимства пред тези с трапецовиден. При еднакви материали и работни условия по-важните от тях са:

1. По-висока износоустойчивост.
        2. По-голямо съпротивление на срязване.
        3. По-ниска себестойност /което за съжаление не означава и по-ниска цена/.

Доста скъсани Бош-ове съм свалил, като Дайкото не могат да се похвалят с това!

За ангренажи освен Dayco, Ina, Continental чат пат Gates друго не слагам - не ми се птрвят мотори за моя сметка след това!
        Last edited by pininfarina; d.m.y г., 20:11.
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Bosch- а го дадох като пример за формата на зъба. Не че съм слагал такъв. Сложих комплект INA, просто ми е интересна разликата в профилите...

Comment

Първоначално публикувано от alex_sn1 Покажи съобщение
            Bosch- а го дадох като пример за формата на зъба. Не че съм слагал такъв. Сложих комплект INA, просто ми е интересна разликата в профилите...
            Като знам колко Бош-а и Фленор-а и темподобни боклуци сме сменили скъсани без видима причина не ща и да ги виждам
            sigpic
            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Working...
            X